Lichtdoorlatend spanplafond

Een lichtdoorlatend spanplafond of spanwand van DV Spanplafond is een spanplafond dat het licht doorlaat maar waar men toch niet door kan kijken. Veelal wordt de verlichting boven een lichtdoorlatend spanplafond geplaatst (bv. TL of led) waardoor men een lichtvlak creëert dat een speciale toets geeft aan uw interieur, winkel, bureau etc. Spanplafonds worden ook vaak gebruikt om koepels of lichtstraten te verbergen waardoor men overdag toch het zonlicht binnenkrijgt en men deze ’s avonds kan laten oplichten.

Geperforeerd spanplafond

Akoestische spanplafonds of spanwanden van DV Spanplafond worden meestal gebruikt in burelen, feestzalen, zwembaden, etc. In ruimtes met veel beton, glas en andere harde materialen kan men zo de akoestiek verbeteren. Optioneel kan men nog kiezen om met akoestische isolatie te werken om zo de akoestiek te optimaliseren.

Bio-pruf spanplafond

Wanneer de sanitaire veiligheid een prioriteit is, kan men kiezen voor een bio-pruf spanplafond van DV Spanplafond. De bio-pruf spanplafonds zijn antibacterieel en schimmelwerend. Deze worden vaak toegepast in steriele ruimtes (ziekenhuizen, voedingszaken, tandartspraktijken, etc.).

Bedrukt spanplafond of spanwand

Bent u op zoek naar dat tikkeltje meer? Dan zijn er bedrukte spanplafonds en spanwanden van DV Spanplafond. Door het spanplafond te bedrukken met een foto, afbeelding of logo van uw firma, sportclub of praktijk kan men een speciale toets creëren.

Bedrukte spanwanden kunnen verkregen worden in traditionele, lichtdoorlatende en akoestische uitvoering. U kan als klant ook kiezen om zelf het beeldmateriaal aan te leveren.

Verlichting in/op een spanplafond

Een spanplafond in combinatie met de passende verlichting kan een ruimte net dat tikkeltje meer geven. Alle verlichting zoals in- en opbouwspots, luchters, lichtarmaturen of led-verlichting kan perfect in onze spanplafonds geïntegreerd worden. Verder kan men ook nog opteren om luidsprekers in het spanplafond in of op te bouwen evenals ventilatieroosters, airco’s, camera’s, detectors etc. “

We geven ook graag het nodige advies mee welke verlichting het best tot zijn recht zal komen in uw woonruimte. Vervolgens kunnen wij instaan voor de aankoop, levering en plaatsing van de verlichting en luidsprekers. Zo hebt u 1 aanspreekpunt voor het volledige project.

Traditionele spanwand

Bij een traditionele spanwand van DV Spanplafond kan men kiezen uit verschillende soorten afwerkingen (mat, satijn, gelakt of metallic). Satijn kleuren geven een warmer gevoel aan de ruimte in tegenstelling tot matte kleuren. Deze zorgen immers voor een neutralere, strakke toets in uw interieur of zaak. Gelakte kleuren zorgen op hun beurt voor een ruimtelijk gevoel in de ruimte door zijn spiegelend effect en metallic is net dat ietsje specialer. Binnen dit gamma kan men dan nog de specifieke kleur kiezen die het best bij uw interieur of zaak past.

Aanvullende schrijnwerken

Bij DV Spanplafond kan u terecht voor kleine schrijnwerken zoals het uitwerken van koepels en lichtstraten of het vernieuwen van rolluikkasten, gordijnnissen of dakramen.